A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Döntött a bíróság az Árpád hídi gázoló ügyében


Vasárnap letartóztatták az Árpád hídi gázolóként ismert férfit. A sofőr és az ügyészség is fellebbezett a döntés ellen, ám most másodfokon is a szigorú intézkedés mellett döntött a Fővárosi Törvényszék.

Egy hónapig letartóztatásban marad a tuningolt Mercedes vezetője, amivel július 1-jén a késő esti órákban halálra gázolt az Árpád hídon egy szabályosan haladó biciklist – tudta meg az Index a Fővárosi Törvényszék szóvivőjétől.

A védelem és az ügyészség is fellebbezett az elsőfokú vasárnapi döntéssel szemben, ám a bíróság másodfokon is a letartóztatás mellett döntött. 

A törvényszék korábbi közleménye alapján a megalapozott gyanú szerinti bűncselekmény körülményeiből és a terhelt szabálysértési előéletéből arra lehet következtetni, hogy a férfi öntörvényű, magát a kötelező normák fölé helyezi, ezért azt nem lehet alappal feltételezni, hogy a bűnügyi felügyelet magatartási szabályait be is tudná tartani,

azaz az ehhez szükséges mértékű önkéntes jogkövetési hajlandósággal rendelkezne.

A Mercedes sofőrje egy autókereskedéssel és egy másik nagy teljesítményű autóval is rendelkezik, ezért a törvényszék szerint tartani lehet attól, hogy ismét volán mögé ülne.

Kifejezetten ritka, hogy ilyen történjen egy halálos közúti baleset után a gyanúsítottal. Az Indexnek nyilatkozó szakértő szerint ugyanis az esetek csupán egy százalékában látja ezt indokoltnak a bíróság.

Belföld
 ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések