A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Donáth bejelentette: a Momentum a következő olimpiai pályázatot is megfúrná


A következő elérhető olimpia a 2036-os, és ha Orbán Viktor hirtelen találna is rá 10 ezer milliárd forintot „a szivárvány lábánál”, akkor is fölösleges erről beszélni, amíg az oktatást és az egészségügyet nem tette rendbe az ország – mondta Donáth Anna a Klubrádióban.  

Donáth Anna a Facebookon a napokban azt írta, hogy 

a Momentum 2017-es NOlimpia-kampánya nemzetmentőnek bizonyult, szerinte ennek köszönhető, hogy idén még nem ment csődbe az állam; 

párhuzamként itt a görög példát említette a 2004-es olimpiával.

Az európai parlamenti képviselő a „Megbeszéljük” adásában elmondta: legalább 3000 milliárd forintba került volna a rendezés, de ezt az összeget már akkor is konzervatív becslésnek tartották. A vizes és az atlétikai világbajnokság példáját említette a momentumos politikus arra, hogy ezek a sportrendezvények a NER-érában sokszorosukra drágultak.

Donáth Anna jelezte, most ekkora (3000 milliárdos) a költségvetési hiány, tehát biztos, hogy államcsőd lenne az olimpiarendezésből. Műsorvezetőnk megkérdezte, mi lesz, ha Orbán Viktor nem mond le az ilyen irányú ambícióiról és igenis meg akarja pályáztatni Budapesttel a következő elérhető, 2036-os olimpiát, hogyan állna ehhez a Momentum. Donáth Anna közölte, 

reméli, hogy Budapest akkor is ellenzéki vezetésű lesz és ellenáll ennek. 

Szerinte nem kellene engedni, hogy a hatalom bezárja őket abba a kalitkába, hogy a kétharmad miatt nincsenek eszközeik, aki ezt a retorikát képviseli, az „belekényelmesedik az NER ellenzéki szerepébe”. Szerinte mindig van eszköz, amellyel fel lehet lépni a hatalom ellen.

Donáth úgy érzi, ők pontosan tudják, hogy mennyire drága és milyen állapotban van az ország.  Hangsúlyozta:

Akkor álmodjon valaki ilyen nagyot, amikor meg is tudja csinálni, viszont itt most romokban van a gazdaság, 

amire példaként azt említette, hogy az infláció kétszer akkora, mint bárhol az EU-ban, és éheznek emberek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések