A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csodás aszalt paradicsomos csirkemell tejszínes szószban: tíz perc munka, és mehet a serpenyőbe


A tejszínes, aszalt paradicsomos csirkemell tökéletes választás, ha gyors ebédet vagy vacsorát készítenél.


Ha ismered a fűszeres lében árult aszalt paradicsomot, talán nem fog meglepni, milyen finom lesz, ha csirkemellel együtt készíted. A tejszínes szószból ne hagyd ki a friss, illatos petrezselymet sem. A csirkemell változatosan készíthető el, és kalóriát is alig tartalmaz, így tökéletes nyári fogás.

Hozzávalók 4 személyre

👉 70 dkg csirkemellfilé
👉 10 dkg aszalt paradicsom
👉 2 dl alaplé
👉 2 dl főzőtejszín
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 csokor petrezselyem
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 só
👉 bors
👉 10 dkg gomba (elhagyható)

Elkészítés:

A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre, és szórd meg sóval. Az olajat keverd össze a fokhagymaporral, a bazsalikommal és a borssal, forgasd meg benne a csirkeszeleteket, és tedd félre fél órára. Közben a paradicsomot szedd ki a fűszeres léből, és darabold fel. Ha szeretnél gombát is használni, azt is aprítsd fel, és amíg a hús pihen, serpenyőben pirítsd meg, és tedd félre.

Egy száraz serpenyőt forrósíts fel, és oldalanként két-három perc alatt pirítsd benne körbe a pácból kivett csirkemellet. Ezután dobd melléjük a paradicsomot, a gombát, öntsd fel alaplével, és lefedve, kis lángon kezdd el párolni. Negyedóra múlva öntsd fel a tejszínnel, és így főzd további tíz percig. A legvégén szórd meg aprított petrezselyemmel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések