A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bayer Zsolt: Férgek


A minap írta Ungár Péter: „Én szerintem ez lenne a legjobb mindenkinek. Vannak, akik buzik. Senkinek sem adja ez ki az élete egészét, semmilyen szinten ez nem egy elődlegesen fontos társadalmi kérdés. Essünk túl rajta. Engedjük el.”

Nehéz lenne ennél pontosabban és frappánsabban megfogalmazni a lényeget. És mi, nem buzik lennénk a legboldogabbak, ha végre túleshetnénk rajta. De nem hagyják. Sajnos. Az ilyen ocsmány, undorító, eltakarítandó férgek. Ezek a retek buzik. A köcsögök. Ezek a férgek. Akik például azt skandálják az utcán, hogy "eljövünk a gyerekeitekért!" – írja blogjában Bayer Zsolt publicista.

"Egyszer próbáljátok meg, a rohadt, kurva, pedofil, buzeráns anyátokat...

Nagy botrányt kavart Kanadában, hogy a torontói Pride March elnevezésű felvonuláson teljesen talajt veszítettek a lábuk alól a felvonulók, a fényképek beszámolója szerint egy csoport teljesen mezítelen férfi vonult végig az LMBTQ-büszkeség jegyében.

Mivel a Pride – ahogy szinte mindenütt a világon – az adott város legforgalmasabb csomópontjain zajlott fényes nappal, így a menetet figyelők között szép számmal akadtak gyermekek is, nem szólva azokról a kiskorúakról, akiket a szüleik vittek ki az eseményre. A férfiakat egy felvétel tanúsága szerint valóban kisgyerekek vették körül egy szökőkút mellett.

Végül egy karakán püspök a texasi Joseph E. Strickland elégelte meg, hogy nem történik semmi, és beperelte a szervezőket. A püspök szerint egy ilyen esetben már nem elég, ha óvatosan szót emelnek a történtek ellen, hanem a lehető legerélyesebben kell tiltakozni a gyermekek ellen irányuló atrocitás ellen.

„Felelőtlenség lenne egy ilyen gonoszság ellen szót emelni? Nem értek egyet, azt gondolom, épp az a meggondolatlanság, hogy ha hívő emberek nem kiáltanak fel: az ártatlan gyermekek elleni ilyen atrocitásokat nem fogjuk elviselni!” – írta Strickland püspök a Twitteren. Egyes sejtések szerint ezzel burkoltan azoknak a vatikáni köröknek üzent, akik szerint meggondolatlanul lép fel az LMBTQ-lobbival szemben – a püspök ugyanis gyakorta kifejezi nemtetszését, ha hasonló jelenségeket tapasztal.

Amerikában és a nyugati világban mindez nem magától értetődő, az egyházi vezetők nagyon komoly nyomás alatt vannak, amikor megnyilvánulnak a témában.

Az USA-ban egyéként a kanadai jelenetnél még sokkal durvább dolgokat is lehet látni a Pride-okon, konkrétan a legdurvább pornográfiát idézik azok a felvételek, amelyek keringenek ezekről az eseményekről a világhálóban, a mainstream sajtóban erről természetesen nincs szó.

Beszédes az is, hogy a Pride-okon időnként szivárványszínű zokniban feltűnő kanadai miniszterelnök a napokban Izlandon járt látogatáson, és ha már ott volt, Reykjavíkban ellátogatott a város egyik nevezetességéhez, egy szivárványos átkelőhelyhez. És hogy a fenti kanadai történtek nem jelentenek egyedi esetet, arra jó példa a New York-i Pride, ahol a felvonulók azt skandálták: „Eljövünk a gyerekeitekért”.

És nem volt olyan régen az sem, amikor a San Franciscó-i homoszexuális férfikórus azt énekelte: „Azt hiszed, hogy megrontjuk a gyermekeidet, ha nem figyelnek oda, miket csinálunk. Vicces, de ez egyszer igazad van”.

Külön figyelmet érdemelt akkor az is, hogy a 444.hu is felkapta a témát, természetesen bagatellizálva a dalszöveget, szerintük a homofóbokat kinevető, vicces amerikai kórusműre épített homofób minikampányt a magyar kormánymédia.

Aztán amikor kiderült, hogy hat pedofilt és szexuális ragadozót találtak a homoszexuális kórusban, már nem jelentkeztek újabb cikkel ők sem. Érdemes megjegyezni azt is, hogy az amerikai kontinens rendszerint megelőzi Európát a határok feszegetésében. Magyarországon – egyelőre – aligha lesznek ilyen jelenetek, de a keresztény szimbólumok és a vallásos emberek érzékenysége már régóta céltábla a budapesti rendezvényeken is, nem 2010 óta megfűszerezve egy adag kormányzati kritikával is.

Mindenesetre érdemes felkészülni arra, hogy itt is kísérletet tesznek majd a határok feszegetésére. Ne jussunk el arra a szintre, ami az óceán túloldalán folyik a Pride-okon. Lehetne azt méltósággal is csinálni. De valamiért ez nem áll érdekükben egyeseknek" – fogalmaz Bayer.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések