A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Álompuha Mars-torta karamellás krémmel: pont olyan, mint a kedvenc csokid


A szájban olvadó, krémes Mars-tortát mindenki imádni fogja.


Hogy mi a Mars-torta? Kívül roppanós csokimáz, belül kakaós piskótalapok, köztük gazdag krém, abban pedig ragacsos karamellszósz. Egy esős nyári délutánon nem is kell jobb időtöltés, mint bevetni magad a konyhába, és egy csodás finomságot alkotni.

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához:
👉 8 dkg liszt
👉 8 dkg cukor
👉 3 tojás
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csipet só
👉 0.5 dl tej

A karamellszószhoz:
👉 15 dkg cukor
👉 7 dkg vaj
👉 1 dl habtejszín
👉 1 csipet só

A krémhez:
👉 10 dkg étcsoki
👉 10 dkg tejcsoki
👉 4.5 dl habtejszín
👉 1 dkg zselatinpor
👉 0.5 dl tej

A tetejére:
👉 15 dkg étcsoki
👉 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat robotgéppel keverd habosra a cukorral és egy csipet sóval. Akkor jó, ha a térfogata megnő, és a színe kicsit kifehéredik. Add hozzá az olajat és a tejet is. A lisztet egy másik tálban vegyítsd el a sütőporral és a kakaóval, és szitáld a tojásos részhez. Öntsd a masszát egy sütőpapírral kibélelt, húsz centi átmérőjű tortaformába, és told 180 fokos sütőbe 25-30 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kész, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni.

A karamellszószhoz a cukrot száraz serpenyőben, közepes lángon karamellizáld nagyjából negyedóra alatt. Időnként nézz rá, de nem szükséges kevergetni. Amikor már barna és folyékony, add hozzá a felkockázott hideg vajat, forrald össze, majd öntsd fel a tejszínnel. Szórd meg egy csipet sóval, és tedd félre, hogy kihűljön.

A krémhez forralj fel egy deci tejszínt. A csokit tördeld egy tálba, öntsd fel a meleg tejszínnel, és keverd össze, hogy felolvadjon, és hagyd kihűlni. Közben a zselatint oldd fel a tejben, és tedd félre tíz percre. A maradék tejszínt verd kemény habbá, add hozzá az olvasztott csokis krémet. A zselatinos tejet mikróban kicsit melegítsd meg - semmiképp ne legyen forró -, és kanalazd a csokis habhoz. Robotgéppel keverd el.

Az időközben kihűlt piskótát éles késsel vágd három lapra. Az egyik darabot tedd vissza a tortaformába, kenőtollal locsold le egy kevés vízzel, majd oszd el rajta a krém egynegyedét. Kend meg a karamellszósz felével, majd erre jön újabb egynegyed rész krém. Fedd be piskótalappal, majd ismételd meg ugyanezt a műveletet. Végül helyezd a tetejére a harmadik lapot. A tetejére is juttass egy kevés vizet, és tedd a hűtőbe négy-öt órára, hogy összeálljon.

A mázhoz a csokit gőz fölött olvaszd fel. Adj hozzá egy kevés olajat is, hogy még fényesebb legyen. Oszd el a kihűlt tészta tetején és oldalán. Várd meg, amíg a máz megszilárdul, és utána szeleteld.
 
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések