A túró és a barack találkozásából csodás pite születhet.
Most kapható a piacon az édes sárgabarack, úgyhogy gyorsan süss belőle egy finom túrós-barackos pitét! A gyümölcs és a túró rengetegféleképpen egészítheti ki egymást a különböző sütikben, de akár a túrógombócot is feldobhatod hasonló módon, ha a közepébe roppanós cseresznyét rejtesz.
Hozzávalók 12 szelethez
A töltelékhez:
👉 50 dkg túró
👉 35 dkg sárgabarack
👉 4 evőkanál cukor
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 citrom reszelt héja
A tésztához:
👉 25 dkg liszt
👉 10 dkg vaj
👉 8 dkg cukor
👉 1 evőkanál tejföl
👉 1 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A túrót keverd ki a tejföllel, a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Dolgozd jól össze, és tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a tésztát. A tésztához a sütőporos lisztet morzsold el a vajjal. Add hozzá a cukrokat, a tejfölt és a tojást, és dolgozd jól össze. Tedd félre pihenni tíz percre. Amíg a tészta pihen, a sárgabarackot magozd ki, hámozd meg, és szeleteld fel.
A pihentetett tésztát nyújtsd ki kör alakúra, és egyengesd el egy piteformában úgy, hogy a forma széleit is befedje. Villával szurkáld meg, és kend rá a túrós krémet. A tetején oszd el a felszeletelt sárgabarackot, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések