A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Álomfinom túrós-barackos pite: vékony tésztán terül el a gyümölcsös krém


A túró és a barack találkozásából csodás pite születhet.


Most kapható a piacon az édes sárgabarack, úgyhogy gyorsan süss belőle egy finom túrós-barackos pitét! A gyümölcs és a túró rengetegféleképpen egészítheti ki egymást a különböző sütikben, de akár a túrógombócot is feldobhatod hasonló módon, ha a közepébe roppanós cseresznyét rejtesz.

Hozzávalók 12 szelethez

A töltelékhez:
👉 50 dkg túró
👉 35 dkg sárgabarack
👉 4 evőkanál cukor
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 citrom reszelt héja

A tésztához:
👉 25 dkg liszt
👉 10 dkg vaj
👉 8 dkg cukor
👉 1 evőkanál tejföl
👉 1 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 csomag sütőpor

Elkészítés:

A túrót keverd ki a tejföllel, a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Dolgozd jól össze, és tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a tésztát. A tésztához a sütőporos lisztet morzsold el a vajjal. Add hozzá a cukrokat, a tejfölt és a tojást, és dolgozd jól össze. Tedd félre pihenni tíz percre. Amíg a tészta pihen, a sárgabarackot magozd ki, hámozd meg, és szeleteld fel.

A pihentetett tésztát nyújtsd ki kör alakúra, és egyengesd el egy piteformában úgy, hogy a forma széleit is befedje. Villával szurkáld meg, és kend rá a túrós krémet. A tetején oszd el a felszeletelt sárgabarackot, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések