A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Agyonlőttek egy ismert újságírót


Agyonlőttek egy ismert újságírót a délnyugat-mexikói Guerrero államban helyi idő szerint szombaton. Az állam ügyészsége nyomozást indított.


A hatóságok tájékoztatása szerint Nelson Matust, a Lo Real Guerrero című hírportál főszerkesztőjét Acapulcóban lőtték le egy parkolóban.

Matus ellen már 2017-ben és 2019-ben is gyilkosságot kíséreltek meg.

Balbina Flores, a Riporterek Határok Nélkül nevű nemzetközi szervezet mexikói irodavezetője kiemelte, hogy Matus 15 éve foglalkozott az államban elkövetett, felderítetlenül maradt erőszakcselekményekkel.

Alig egy héttel korábban a hatóságok megtalálták a La Jornada című lap eltűnt újságírója, Luis Martin Sanchez holttestét.

A Riporterek Határok Nélkül Mexikót a világ egyik legveszélyesebb államának tartja, ahol komoly kockázat újságíróként dolgozni. A szervezet adatai szerint 2000 óta több mint 150 újságírót öltek meg az országban.

A mexikói kormány szerint 2022-ben 13 újságíró-gyilkosságot jegyeztek fel, és a hatóságok vizsgálják, hogy ezek az események összefüggésben álltak-e az áldozatok szakmájával. A korrupciós ügyek és kábítószer-kereskedelem témájával foglalkozó újságírók elleni bűncselekmények többsége büntetlenül marad.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések