A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A The Times szerint Ben Wallace lemondhat a brit védelmi miniszteri posztról


Lemondhat Ben Wallace brit védelmi miniszter, akinek magyarázkodnia kellett Ukrajnának a nyugati fegyverszállítások iránti hálátlanságával kapcsolatos szavaiért. Talán ősszel ez megtörténik.

Erről a The Times számolt be.

Wallace, aki három miniszterelnök alatt szolgált, úgy véli, hogy "számos katonai válságot már megválaszolt", és hivatali ideje a végéhez közeledik - közölték brit lapforrások.

A kiadvány megjegyzi, hogy Wallace a teljes körű ukrajnai háború idején vált népszerűbbé a brit társadalom körében, különösen a konzervatívoknál. A kiadvány szerint Nagy-Britanniában ősszel tisztogatások várhatók a kormányban, és nem Wallace az egyetlen, aki lemond.

Rishi Sunak brit miniszterelnök csapatváltásra készül, amikor megpróbálja alaphelyzetbe állítani kormányát a következő választások előtt, miután miniszterelnöki hivatalának kimerítő kezdete volt.

A brit védelmi miniszteri posztra valószínűleg John Glen – a pénzügyminisztérium főtitkára –, valamint Tom Tugendhat biztonsági miniszter és Anne-Marie Trevelyan külügyminiszter pályázik.

Korábban Nagy-Britannia hivatalosan is megerősítette , hogy 65 millió dolláros segélycsomagot juttatott Ukrajnának.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések