Hirdessen itt

A magyarok elsöprő többsége egy centet sem adna Ukrajnának


A Nézőpont Intézet felmérése szerint a magyarok nem tartják jogosnak, hogy hazánknak járó pénzeket kapjon Ukrajna.

A magyarok mintegy kétharmada (64 százalék) ellenzi a bizottság többletbefizetést követelő javaslatát, amely szerint az Európai Unió tagállamai a következő négy évben további ötvenmilliárd eurós segítséget nyújtanának. Mindössze 28 százalék tartja ezt elfogadhatónak – derült ki a Nézőpont Intézet lapunkhoz eljuttatott legfrissebb kutatásából, amiben arra volt kíváncsi, hogy a magyarok egyetértenek-e a bizottság többletbefizetést követelő javaslatával.

Mint kiderült, a brüsszeli terv támogatóinak közel fele – a magyarok 13 százaléka – elutasítja Ukrajna segélyezését, amennyiben Magyarország emiatt nem jutna hozzá az uniós támogatásokhoz. 

A felmérésből kiderült, hogy a választók összesen háromnegyede (77 százalék) tehát nem tartaná jogosnak, ha az Euró­pai Unió a hazánknak járó forrásokat fordítaná Ukrajna megsegítésére.


A baloldali szavazók 38 százaléka ért egyet a bizottság többletbefizetést követelő javaslatával, de több mint harmada (36 százaléka) egyértelműen elutasítja azt. Amennyiben Ukrajna segélyezése a Magyarországnak járó források megvonásával járna, a baloldali szavazók ötven százaléka is ellenzi – tudatta a Nézőpont Intézet.

Jelezték, hogy az Ukrajna anyagi támogatásával szembeni kritika nem jelenti azt, hogy a magyarok Ukrajna-ellenesek lennének, miután a választók 88 százaléka egyetértett azzal, hogy keleti szomszédunknak azonnali tűzszünetre volna szüksége (három százalékuk a háború folytatásának a pártján állt), amellyel véget érhetne a több mint kétszázezer áldozatot követelő értelmetlen öldöklés – írja összeállításában a Magyar Nemzet.

A Nézőpont Intézet emlékeztetett, hogy az Európai Unió mindeddig 77 milliárd euró értékű támogatást bocsátott Ukrajna rendelkezésére a háború kezdete óta, s ezt most az Európai Bizottság további ötvenmilliárd euróval bővítené a következő négy évben, amit pedig a huszonhét tagállamnak kellene befizetnie a közös költségvetésbe.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések