A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A békéről tárgyalhatott Lavrov magas rangú amerikai tisztviselőkkel?


Az Egyesült Államok egykori magas rangú nemzetbiztonsági tisztviselői találkozhattak orosz tisztviselőkkel és egy vezető diplomatával, hogy megágyazzanak az orosz–ukrán béketárgyalásoknak, mondta négy volt és két jelenlegi tisztségviselő az NBC-nek.

A lap belső értesülései szerint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter áprilisban New Yorkban találkozott a delegációval, hogy egy mindkét fél által többé-kevésbé elfogadható békeszerződésről és a megszállt ukrajnai területek sorsáról tárgyaljon. Lavrovval szemben állítólag Richard Haass, a Külkapcsolatok Tanácsának egykori elnöke ült. A megbeszéléshez csatlakozhatott Mary Beth Long korábbi védelmiminiszter-helyettes, Charles Kupchan Európa-szakértő és Thomas Graham Oroszország-szakértő is.

A tárgyalások a Fehér Ház tudtával, de nem az utasítására történhettek, a találkozón részt vevő egykori tisztviselők utólag tájékoztathatták a Nemzetbiztonsági Tanácsot. Amerikai részről nem kommentálták az értesülést.

A válasz

Nem igazak azok a hírek, amelyek Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és amerikai volt tisztségviselők áprilisi állítólagos titkos tárgyalásairól szóltak – mondta Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

"Ez dezinformáció. A nyugati médiában megjelent hamisítvány"

- idézi Zaharovát a RIA Novosztyi.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések