A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A folátban gazdag céklalé segít a szervezet méregtelenítésében


A cékla és a céklalé fokozza a szív és az immunrendszer működését, illetve olyan tápanyagokkal látja el a szervezetet, mint az E-vitamin, C-vitamin, fenolos savak, karotinoidok és fitoösztrogének. A céklalé rendszeres fogyasztásával elkerülhetnek bennünket a betegségek, hiszen nagyon hatékonyan képes a szervezet méregtelenítésére.


A cékla betalain pigmenteket tartalmaz, amelyek erős antioxidáns hatással rendelkeznek. A betalainnak nemcsak a gyulladáscsökkentő hatása kiemelkedő, hanem az oxidatívstressz-csökkentő képessége is kimagasló. A céklalé rendszeres fogyasztása nemcsak a sejtek károsodásától védhet meg bennünket, hanem a fehérjék és a lipid szerkezetének károsodásától is nagyfokú védelmet élvezhetünk.

A cékla nitrátokban is rendkívül gazdag, amelyeket a szervezet nitrogén-oxiddá alakít át, amely nemcsak a vérnyomás csökkenését segíti elő, hanem fokozza a véráramlást is. Az eddigi kutatási eredmények azt mutatják, hogy a céklalé az egyik legjobb természetes vérnyomáscsökkentő szer.

A cékla ezen kívül remek vértisztító hatással rendelkezik és kiválóan méregteleníti a szervezetet. Glutationt tartalmaz nagy mennyiségben, amelynek pedig nagy szerepe van mind a máj, mind az emésztőrendszer méregtelenítésében.

A céklalé javítja a máj funkcióit, ami elősegíti, hogy a máj optimálisan működjön. A céklalé a vér méregtelenítése mellett aktívan hozzájárul a zsíremésztéshez, a hormonok lebontásához, illetve a vitaminok, az ásványi anyagok és a vas tárolásához.

A cékla és a céklalé az agy működéséhez is hozzájárul. Hatására megelőzhető a kognitív teljesítmény csökkenése, a demencia és az Alzheimer-kór kialakulása.

A cékla alfa-liponsavban is bővelkedik, amely egy nagyon erős antioxidáns. Nemcsak a glükózszintet csökkenti, hanem az inzulinérzékenységet is növeli. Mindemellett segíthet megakadályozni az oxidatív stressz okozta károkat cukorbeteg személyeknél. Az alfa-liponsav azért is olyan hasznos, mert segít a szervezetben megnövelni két antioxidáns, mégpedig a C-vitamin és a glutation szintjét.

A cékla és a céklalé gazdag forrása a folátnak is. Ez azért lényeges, mert a folát hiánya oka lehet a vérszegénység kialakulásának, illetve legyengült immunrendszert és rossz emésztést okozhat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések