A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A délvidéki Palicson is hallani lehetett a fegyverek ropogását


Félelmükben, a magyarok, a szobában a földre feküdtek. Ismét lövöldöztek a migránsok, ezúttal a Palics környéki erdőkben - mesélték a helyeik. 
 

Töltényhüvelyek, golyók szerteszét a földön. Ezzel kell szembesülniük a határ menti települések lakosainak. Szombat éjszaka Palicson lehetett hallani a fegyverek ropogását.

A helyiek beszámolói szerint valamikor éjfél után hallatszódtak lövések. Vélhetően az erdőben voltak összecsapások. Azt is elmondták a helyiek, hogy a rendőrség erőteljesebben lépett fel, és több tucat migránst gyűjtöttek be az éjszaka folyamán.

Marina Dragomanović egy palicsi tanyán él. Azt mondja a lövöldözések miatt kibírhatatlanná váltak a mindennapok. Attól fél, hogy egy eltévedt golyó eltalálja őt vagy a szarvasmarháit.

„Van, amikor egyenként lehet hallani a lövéseket, van, amikor sorozatlövéseket hallunk. Ötször, hatszor egymás után. Leguggolsz és várod, hogy elmúljon. Ha már egy tíz perc elmúlott, hogy nem halljuk, akkor folytatjuk a munkát. Megtörtént, hogy fejem a teheneket, ők elkezdenek lövöldözni, lefekszem a földre az istállóban, mert félek, hogy eltalál a golyó.”

A hajdújárási Kakas Jánosnak pénteken anyagi kárt is okoztak a környéken garázdálkodó migránsok.

„A gyümölcsösömben mindent csövet leszereltek négy főcsapon és megnyitották, úgy hagyták a csapokat. A feleségem és egy másik hölgy nem mertek odamenni hozzájuk. Nyolcan voltak. Ennyit tudok. Utána 10 óra 10 perckor kutyaugatás, hangoskodás. Az Etno Kamp bejáratától 150 méterre a Tőzegbánya felé. Ott hangoskodás volt, kutyaugatás, pár perccel később erős lövöldözés. Először pisztolyból, utána 6-7 percig vegyesen automata fegyverből és így tovább. 

János azt mondja, az esetet jelentette a rendőrségnek, és pozitív választ kapott.

„Sűrűbben van rendőrmozgás, megfigyelés, ami nagyon pozitív, és köszönettel tartozunk a parancsnokoknak, vagy akik ezt rendezik.”

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a pénteki lakossági fórumon türelemre intette a lakosokat. Néhány napot kért, hogy a hatóságok hatékonyan közbeavatkozzanak. A lakosok azonban tudtára adták, hogy a türelmük elfogyott és mielőbbi konkrét megoldásokat követelnek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések