A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

2032-ig hosszabbít a Magyar Nagydíjjal a Forma–1


Az ötéves hosszabbítás után biztos pontja lesz a versenynaptárnak a Hungaroring.


A 2027-ig szóló megállapodást 2032-ig hosszabbítja meg a Forma–1 a Magyar Nagydíjjal. Az új megállapodás azt követően született meg, hogy bejelentették: a Hungaroring az elkövetkező években jelentős fejlesztéseken és felújításokon fog átesni, többek között új boxutcát és főtribünt építenek. Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója üdvözölte a döntést, és nagyon különleges pályának nevezte a Hungaroringet, amely nagy népszerűségnek örvend a versenyzők és a szurkolók körében is.

„Büszkék vagyunk és megtiszteltetés számunkra, hogy megállapodtunk ebben a szerződéshosszabbításban” – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring elnök-vezérigazgatója. Gyulay hozzátette, a paddock főépületének, a főtribünnek és a nézőtéri lelátóknak a felújítása várhatóan 2026-ra fejeződik be.

A hétvégi Magyar Nagydíjra több mint 300 ezer látogatót várnak, tavaly 290 ezren látogattak ki a Hungaroringre.

Legutóbb 2020 nyarán köttetett szerződés a felek között, akkor a magyar futam szervezői arról állapodtak meg a nemzetközi szervező céggel, hogy 2027-ig minden évben 4 százalékkal magasabb díjat fizetnek a rendezési jogért. Ez már akkor is jócskán infláció alatti drágulás volt, az összeget azonban dollárban adták meg, amelynek árfolyama azonban az akkori 300 forinthoz képet jelentősen emelkedett, jelenleg 342.

A mostani, 2032-ig szóló szerződés részleteiről nem tájékoztattak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések