Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zsenge borsóleves házi csipetkével: a frissen fejtett zöldborsónak nincs párja


Most érik a zsenge zöldborsó, így akár hetente többször is érdemes elkészíteni ezt a mennyei borsólevest.


Bár fagyasztott zöldségből egész évben elkészítheted a borsólevest, akkor a legfinomabb, amikor zsenge, frissen fejtett borsót használhatsz hozzá. A zöldborsó szezonja nem tart sokáig, ezért érdemes kihasználni. Egy-két szép héjat is tehetsz a levesbe, ez még inkább fel fogja dobni.

Hozzávalók 4 személyre

👉 45 dkg kifejtett zöldborsó
👉 2 sárgarépa
👉 1 l alaplé
👉 1 csokor friss petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A zöldborsót fejtsd egy tálba, néhány szép borsóhéjat is tegyél mellé. A sárgarépát pucold meg és karikázd fel. Kevés olajon futtasd meg a répát és a borsót, majd öntsd fel alaplével. Sózd és borsozd meg, és lassú tűzön 15-20 perc alatt főzd össze. A végén szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.

Amíg a borsó fő, állítsd össze a csipetkét. Semmi más nem kell hozzá, csak liszt és tojás. Ha követed ennek a receptnek az útmutatásait neked is tökéletes lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések