Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyszerű, mégis gyönyörű citromtorta sütés nélkül: minél tovább áll a hűtőben, annál finomabb


A sütés nélkül készülő citromtorta a legfinomabb hűsítő édesség a melegebb időszakban.


Ennek a csodás, sütés nélkül készülő citromtortának az alja olvasztott vajba forgatott darált keksz, amelyen remegős, savanykás krém terül el. Tökéletes választás egy nyári születésnap megünneplésére, vagy egy grillparti megkoronázásaként. Miután összeállítottad, hagyj neki néhány órát, hogy a hűtőben megdermedjen.

Hozzávalók 8 szelethez

Az alaphoz:
👉 20 dkg darált háztartási keksz
👉 10 dkg vaj

A krémhez:
👉 30 dkg mascarpone
👉 15 dkg porcukor
👉 10 dkg tejföl
👉 4 dl habtejszín
👉 2 dl natúr joghurt
👉 2 citrom
👉 2 dkg zselatin
👉 citromkarikák a tetejére

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, és hagyd egy kicsit kihűlni. A kekszet daráld meg, és keverd el az olvasztott vajjal. Lapogasd el a keveréket egy olyan tortaformában, amelynek csak az alját bélelted ki sütőpapírral, az oldalát nem. Tedd be a hűtőbe, hogy összeálljon, amíg elkészíted a krémet.

Ehhez a jól behűtött tejszínt verd habbá. Add hozzá a mascarponét, a porcukrot, a tejfölt, a joghurtot, és reszeld hozzá a citromok héját. A citromok kifacsart levét keverd el a zselatinnal, és kis lángon melegítsd össze. Húzd le a tűzről, keverd el néhány evőkanál krémmel, majd az egészet öntsd vissza a többi krémhez, és jól keverd össze. Egyengesd el a kekszes alap tetején, és tedd vissza a hűtőbe két-három órára. A tetejét díszítsd citromkarikákkal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések