Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Roppanós spárgával sült citromos csirkemell: könnyű ebéd a nyári melegben


Használd ki a spárga szezonját, amíg tart, és készítsd el egy könnyű citromos csirkemell köreteként!


A citromos csirkemell hamisítatlan nyári fogás, amihez nagyon jól megy köretként a roppanós zöld spárga. A zamatos zöldségből sokféle fogást készíthetsz, ebből a válogatásból pedig a helyes elkészítési módját is megtudhatod. A csirke páca a szójaszósznak és a méznek köszönhetően lesz izgalmas.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg spárga
👉 3 evőkanál méz
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 nagy csirkemellfilé
👉 1 citrom
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál szójaszósz
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a citrom kifacsart levét az olívaolajjal, a mézzel, a szójaszósszal és a zúzott fokhagymával. A csirkét vágd négy egyforma darabba, mindkét oldalukat szórd meg sóval és borssal, és fektesd őket a pácba. Letakarva pihentesd a hűtőben egy órát. A pácolási idő leteltével helyezd el a darabokat egymás mellett egy tepsiben, és letakarva told 200 fokos sütőbe. Az edényben visszamaradt páclevet tedd félre.

A spárgákat mosd meg, a fás részüket vágd le. Húsz perc elteltével vedd ki a tepsit a sütőből, és helyezd el a hús mellett a megtisztított spárgákat. Kend meg őket a hús félretett páclevével, és tedd vissza a sütőbe további 15 percre, amíg a spárgák is megpuhulnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések