Isteni tejszínes gyümölcsfagyit készíthetsz cukormentes formában, fagyigép és különleges hozzávaló nélkül.
A tejszínes gyümölcsfagyinak nincs párja: cukormentesen is elég édes lesz, ha érett banánt is karikázol hozzá. Készítheted a kedvenc bogyós gyümölcseidből, különösen jól megy hozzá az eper, a málna, az áfonya és a szeder. És persze a jó sűrű, zsíros habtejszín, ami lágyan fogja össze a hozzávalókat.
Hozzávalók 6 adaghoz
👉 15 szem eper
👉 2.5 dl habtejszín
👉 2 érett banán
Elkészítés:
Az epreket alaposan mosd meg, a zöld levelüket vágd ki. Karikázd fel a banánt. A jól behűtött tejszínt egy másik tálban verd habbá. A gyümölcsöket turmixgépben vagy botmixerrel pépesítsd ízlés szerint: nem gond, ha néhány darab egyben marad közben.
Kanalazd a gyümölcspépet a tejszínhabhoz, és óvatosan forgasd össze. Öntsd bele egy kisebb tálba vagy őzgerincformába, és tedd a mélyhűtőbe öt órára, hogy megdermedjen.
0 Megjegyzések