A kukoricás csirkehúsleves laktató, és a gyerekek nagy kedvence.
A krémes, tejszínes kukoricás csirkehúsleves pillanatok alatt készen van, és maradék hús felhasználására is tökéletes. Ha szereted az erősebb fűszerezést, kevés gyömbérrel és chilivel is megbolondíthatod, de ha gyerekeknek készíted, ezeket el lehet hagyni. Használj hozzá előre lefőzőtt alaplevet vagy házi leveskockát, így minden tányérja tele lesz vitaminnal.
Hozzávalók
👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 1 doboz konzervkukorica
👉 1 lila hagyma
👉 1 sárgarépa
👉 1 l alaplé
👉 1 dl tejszín
👉 1 evőkanál citromlé
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 gyömbér és chili ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre. A lila hagymát vágd apróra, fonnyaszd meg olívaolajon, majd dobd rá a húskockákat, és kevergetve pirítsd fehéredésig. Öntsd fel alaplével, add hozzá a megpucolt, felkarikázott sárgarépát, a lecsepegtetett kukoricát, fűszerezd még kevés sóval, borssal, ízlés szerint gyömbérrel és chilivel, és fél óra alatt kis lángon főzd össze.
A végén ízesítsd citromlével, öntsd hozzá a tejszínt, szórd meg aprított petrezselyemmel, és forralj rajta egy utolsót.
0 Megjegyzések