Akkor sem kell lemondanod a tojásról, ha vegán módra szeretnél étkezni: csicseriborsóból is nagyon finom lesz.
A vegán csicseriborsó-omlett elnevezése megtévesztő lehet, ugyanis az íze egyáltalán nem emlékeztet a tojásra, csak az illata a fekete sónak köszönhetően. Viszont nagyon finom, fűszeres és tápláló reggeli, ami azoknak is ízleni fog, akik nem elkötelezett vegánok, csak szeretnének egy kis változatosságot csempészni a konyhájukba. A vegán, kizárólag növényi alapú ételek hihetetlen változatossággal készíthetők el: itt is mutatunk néhány ötletet.
Hozzávalók 2 adaghoz
👉 12.5 dkg csicseriborsóliszt
👉 1.5 dl víz
👉 1 teáskanál fekete só
👉 1 kávéskanál kurkuma
👉 1 kávéskanál fokhagymapor
👉 1 kávéskanál gyömbér
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet keverd el a fűszerekkel, öntsd fel vízzel, és robotgéppel vagy botmixerrel keverd egyneműre. Egy tepsit vékonyan kenj ki olajjal. Öntsd bele a tészta felét, és közepes lángon két perc alatt süsd meg az egyik oldalát. Óvatosan fordítsd meg, mint a palacsintát, és nagyjából másfél perc alatt süsd meg a másik felét is. Csúsztasd egy tányérra.
A serpenyőt, ha szükséges, újra olajozd meg egy kicsit, és ismételd meg a műveletet a massza másik felével is. Tálalhatod önmagában, friss, teljes kiőrlésű kenyérrel, kiflivel, nyers vagy pirított zöldségekkel.
0 Megjegyzések