Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legfinomabb lecsó alapreceptje: három hozzávaló és kevés fűszer elég is lesz hozzá


A alábbiakban a lecsó alapreceptjét mutatjuk meg, amelyet utána kedved szerint variálhatsz, vagy dobhatsz fel egyéb hozzávalókkal.


A lecsó alapreceptje pofonegyszerű: nem kell hozzá más, csak hagyma, paradicsom és paprika. A klasszikus arányok szerint egy rész hagymához jön két rész paradicsom és négy rész fehér húsú zöldpaprika. Készítheted olajon is, de zsíron az igazi. Érdemes belőle egyszerre nagyobb adagot is főzni, hogy akár télire is el tudj tenni belőle.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg zöldpaprika
👉 50 dkg paradicsom
👉 25 dkg hagyma
👉 1.5 evőkanál sertészsír
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A hagymát cikkezd fel, és olvasztott zsíron fonnyaszd meg. Közben a paprika csumáját vágd ki, és a paradicsommal együtt szeleteld fel. Amikor a hagyma már puha, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, a zöldpaprikával és a paradicsommal, és tedd vissza a tűzre.

Sózd, borsozd, és lassú tűzön nagyjából 45 perc alatt főzd készre. Víz nem kell alá, mivel a paradicsom hamar levet ereszt, így nem fog leégni. Tálald friss, ropogós kenyérrel. Ez az alaprecept, amelyet úgy variálsz, ahogy kedved tartja: a teljesség igénye nélkül kolbásszal, füstölt szalonnás alappal, tojással, vagy francia módra, padlizsánnal és cukkinivel is fedobhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések