Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kínai pirított rizs zöldségekkel és füstölt hússal: nem mindegy, milyen típusú rizst használsz hozzá


A gyorsbüfékben kapható kínai pirított rizst te is könnyen elkészítheted. Még finomabb, ha egy kevés füstölt sonkát is főzöl hozzá.


A kínai pirított rizs egyik titka a megfelelő alapanyag: legjobb a jázminrizs, basamatiból sem lesz rossz, más fajtából viszont nem lesz az igazi. Az adagok kimérésére elég egy csésze. Ázsiai stílusú húsételek mellé nem is kell finomabb köret.

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg füstölt sonka
👉 3 evőkanál szójaszósz
👉 2 csésze jázmin- vagy basamati rizs
👉 2 tojás
👉 1 csésze vegyes zöldségkeverék (répa, borsó, kukorica)
👉 1 szál újhagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj (legjobb a magyoróolaj)

Elkészítés:

A rizst gyöngyöző sós vízben főzd puhára nagyjából negyedóra alatt. Ha kész, szűrd le, és azonnal öblítsd le hideg vízzel, így nem esik majd szét. Amíg a rizs fő, a tojást üsd egy tálba, sózd, borsozd, és villával verd fel. Serpenyőben hevíts olajat, öntsd bele a tojást, és süss belőle rántottát. Ha kész, szedd ki egy tányérra, és hagyd kihűlni.

A sonkát kockázd fel, az újhagyma zöld levelét vágd karikákra. A kihűlt rántottát is vágd kockákra. Egy tiszta serpenyőben hevíts olajat, és nagy lángon pirítsd meg rajta a sonkakockákat. Amikor már ropognak, add hozzá a zöldségkeveréket, a kifőtt rizst, rázd meg a serpenyőt párszor, hogy összekeveredjenek, és kanalazd bele a szójaszószt. Folyamatosan keverd és rázd a serpenyőt, hogy az alapanyagok egyenletesen piruljanak. Amikor már a rizs és a zöldségek is megpirultak, keverd hozzá a hagymát és a tojást is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések