A zablisztes túrópalacsinta rostokban gazdag, nagyon finom reggeli.
A túrópalacsinta hagyományos formájában is ellenállhatatlan, zabliszttel készítve pedig egészségesebb is. Mivel a tészta állaga nagyban függ a túró nedvességtartalmától és a tojások méretétől, először egy kiskanálnyi adagot tegyél csak a serpenyőbe, és ha szétesik, még egy kis liszttel sűrítsd, esetleg kevés vízzel hígítsd.
Hozzávalók 4 személyre
👉 15 dkg zabliszt
👉 15 dkg túró
👉 5 dkg finomliszt
👉 2 tojás
👉 1 evőkanál méz
👉 1 evőkanál olaj + a sütéshez
👉 1 kávéskanál sütőpor
👉 méz vagy juharszirup a tálaláshoz
Elkészítés:
A túrót villával törd át, és keverd el a tojásokkal, a mézzel és egy evőkanál olajjal. A kétféle lisztet öntsd egy tálba, add hozzá a sütőport, és adagold a túrós részhez. Egy tepsit kenj ki olajjal. Tegyél bele egy kevés tésztát, és nézd meg, egyben marad-e. Ha nem, szükség szerint hígítsd vagy sűrítsd.
Ha megfelelő, halmozz belőle adagokat a serpenyőbe, és oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra. Tálald mézzel, juharsziruppal vagy gyümölcsökkel.
0 Megjegyzések