Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vajon sült omlós csirkecombok serpenyőben: a szaftjában isteni zöldségköret készül


Ellenállhatatlan lesz a csirkecomb, ha olaj helyett olvasztott vajon sütöd puhára.


Süsd ki a szaftos csirkecombokat vajon, a szaftban pedig készíts színpompás zöldségköretet! A kedvenc zöldségeidet teheted hozzá: különösen finom lesz ezzel a módszerrel a kaliforniai paprika, a paradicsom és az olívabogyó hármasa. Ha van otthon alapleved, azzal öntsd fel a szaftot, de ha nincs, sima vízzel is jó lesz.

Hozzávalók 4 személyre

A csirkéhez:
👉 4 csirkefelsőcomb
👉 3 dkg vaj
👉 1.5 teáskanál só
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál bors
👉 0.5 teáskanál koriandermag
👉 0.5 dl olívaolaj

A zöldségkörethez:
👉 15 dkg koktélparadicsom
👉 10 dkg olívabogyó
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 dkg vaj
👉 1.5 dl alaplé
👉 1 hagyma
👉 1 marék friss bazsalikom
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 sárga kaliforniai paprika
👉 0.5 piros kaliforniai paprika
👉 só
👉 bors
👉 késhegynyi chilipehely

Elkészítés:

A csirkéhez egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a sót, a pirospaprikát, a borsot és a koriandermagot. Kend meg a keverékkel a csirkecombok mindkét oldalát, és lefedve tedd a hűtőbe pihenni egy-két órát.

A pácolási idő leteltével egy vastag aljú serpenyőben olvaszd fel a vajat. Helyezd bele a csirkecombokat, és nagy lángon, oldalanként két-három perc alatt piríts rájuk kérget.

Közben a hagymát és a fokhagymagerezdeket aprítsd fel. A megpirult húsokat vedd ki a serpenyőből, a visszamaradt zsiradék mellé tegyél még egy kevés vajat, és ezen párold üvegesre a hagymát és a fokhagymát. Amikor már puhák, keverd hozzájuk az olívabogyót, a felkockázott paprikákat és a félbevágott paradicsomokat is. Öntsd fel másfél deci vízzel vagy alaplével, fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, bazsalikommal és chilivel, és tedd vissza a serpenyőbe a csirkecombokat. Lefedve, kis lángon, 45 perc alatt főzd a húst puhára a szaftban. Néha ellenőrizd, és ha a levét nagyon elfőtte, pótold.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések