Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Karamellás házi Snickers torta lágy krémsajtos töltelékkel: pörkölt földimogyoró roppan benne


Ez az édes és krémes házi Snickers torta annyira puha, hogy valósággal elolvad a szádban.


Az olajos piskótából készült házi Snickers tortát neked találták ki, ha szereted a krémes, mogyorós, karamellás csokit, amely annyira édes, hogy egy darab teljesen eltelít belőle. Mivel több szakaszból áll a készítése, akkor állj neki, ha van időd a konyhában alkotni. Ünnepi alkalmakra kiváló, de akkor is érdemes elkezdeni, ha egy esős délután szeretnéd hasznosan eltölteni az időt.

Hozzávalók 12 szelethez

A piskótához:
👉 35 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 4 evőkanál kakaópor
👉 4 tojás
👉 1.5 dl tej
👉 1.5 dl olaj
👉 1 csomag sütőpor

A krémhez:
👉 40 dkg krémsajt
👉 3 dkg porcukor
👉 1.5 dl habtejszín
👉 1 teáskanál vaníliaaroma

A karamellhez:
👉 20 dkg kristálycukor
👉 5 dkg sótlan földimogyoró
👉 1.5 dl habtejszín

A csokimázhoz:
👉 15 dkg étcsoki
👉 5 dkg sótlan, pörkölt földimogyoró
👉 1.5 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj kemény habot, majd kanalanként adagold hozzá a cukor felét, és így verd tovább egészen fényesre. A tojássárgákat keverd ki a cukor másik felével, add hozzá a tejet és az olajat, és keverd a tojásfehérjéhez. A lisztet vegyítsd el a kakaóval és a sütőporral, és forgasd a masszához. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt 25 centi átmérőjű tortaformában, és 180 fokon 50 perc alatt süsd készre. Amikor a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki a sütőből, borítsd deszkára, és hagyd kihűlni.

Amíg a tészta sül, állítsd össze a többi hozzávalót. A krémhez a jól behűtött tejszínt verd habbá, majd add hozzá a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliaaromát is. A kihűlt piskótát vágd két lapra. Az egyiket kend meg jó vastagon a krémmel, de még ne fedd be, mert erre fog jönni a forró karamellszósz.

Ehhez a cukrot száraz serpenyőben karamellizáld nagyjából 15-20 perc alatt. Közben a tejszínt forrald fel, a mogyorót vágd apróra. A megbarnult cukorhoz öntsd hozzá a forró tejszínt, és kevergesd addig, amíg a megkeményedett karamelldarabok elolvadnak. Ekkor húzd le a tűzről, keverd hozzá a mogyorót, és forrón öntsd a tejszínes krém tetejére. Pár perc hűlés után fedd be a másik tésztalappal, és tedd az egészet a hűtőbe néhány órára, hogy összeálljon.

A mázhoz a csokit olvaszd fel, és keverd el az olajjal. Add hozzá az apró darabokra vágott mogyorót. Kend el a torta tetején, és tedd vissza a hűtőbe, amíg megdermed.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések