A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors serpenyős kenyér egyszerű tésztából: nem kell dagasztani és keleszteni


Egyszerű gyúrt tésztából, serpenyőben sütve is készíthetsz kenyeret.


Ebbe az egyszerű serpenyős kenyérbe kell ugyan élesztő, mégsem szükséges keleszteni. A többi lepénykenyérhez hasonlóan csak gyúrd össze a tésztáját, oszd négy-öt részre, és serpenyőben, kevés olajon süsd mindegyiket ropogósra. Jól megy szaftos ételekhez, de akár önmagában is falatozhatod.

Hozzávalók 4 darabhoz

👉 35 dkg liszt
👉 2 dl langyos víz
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 csomag instant élesztő
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál cukor
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba. Egyik oldalára szórd a sót, másikra az élesztőt és a cukrot. Add hozzá a vizet és az olajat, és jól dolgozd össze. Amikor már egynemű, és az edény falától elválik, borítsd ki lisztezett deszkára, kicsit gyúrd át, és oszd négy egyenlő részre. Kézzel kicsit lapogatsd ki őket, majd forró serpenyőben, kevés olajon oldalanként nagyjából öt perc alatt süsd pirosra őket. Egyszerre csak annyi lepényt tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne. A kisült kenyereket szedd papírtörlőre, hogy felitasd róluk a felesleges zsiradékot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések