A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajna makacskodik: a háborús szponzorok listáján tartja az OTP-t


Görög vállalatokat ideiglenesen levettek a listáról, a magyar bank azonban nem volt kapta meg ezt a kegyet az ukrán politikától. 


Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség ideiglenesen felfüggesztette mind az öt görög vállalatot – és nyolc vezetőjüket – a „háború nemzetközi szponzorainak listájáról"  – számolt be a Twitteren Jorge Liboreiro, az Euronews egyik brüsszeli tudósítója, amit a Mandiner szemlézett.

Az Ukrajna szerint háborús szponzoroknak számító cégek honlapján látható, hogy a Dynacom Tankers, a Delta Tankers, a Thenamaris, a Minerva Marine és a TMS Tankers melletti indoklásokat elhomályosították, helyettük az a felirat olvasható, hogy „a státusz felfüggesztve, amíg folynak a kétoldalú tárgyalások az Európai Bizottság képviselőinek bevonásával". A magyar OTP Bank azonban továbbra is szerepel a listán.

Ismeretes, hogy az ukrán nemzeti korrupciómegelőzési ügynökség még május elején (NAZK) a magyar OTP Bank Groupot „a nemzetközi háborús szponzorok" listájára helyezte, amiért a pénzintézet továbbra is együttműködik Oroszországgal.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések