A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajna felfüggesztette az ellentámadást a "hatalmas veszteségek" miatt


Két héttel az ellentámadás megkezdése után Ukrajna felfüggeszti a támadásokat a "hatalmas veszteségek" miatt. Ezt írja a Wall Street Journal. 


"Az ukrán erők nagyrészt leállították az offenzívát, miközben a parancsnokok számba veszik az elmúlt két hetet, és elemzik, hogyan lehetne áttörni az orosz vonalakat anélkül, hogy hatalmas veszteségeket szenvednének" - áll a cikkben.

Az újságírók azt írják, hogy az orosz légierőnek sikerült nyugati felszereléssel ukrán páncélos konvojokat eltalálnia és több támadást megállítania.

Ukrán tisztviselők "fenntartják az optimista hangnemet", és azt mondják, hogy erőik számos területen előretörtek.

De - mint a lap írja - ezek az előrenyomulások

"még nem jelentenek közvetlen fenyegetést a Zaporizzsjai és Donyecki területeken több hónap alatt kiépített orosz fő védelmi vonalakra".

A New York Times ugyanakkor arról számolt be, hogy Oroszország taktikát vált a harctéren. A Nyugat úgy véli, hogy "ellentámadásra készülve javítottak a fegyelmen, a koordináción és a légi támogatáson, ami a háborúban bekövetkező változást jelzi".

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések