A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pénzbüntetést kapott Dan Tanasă magyarellenes uszítás miatt


Dan Tanasă 2000 lej büntetést kell fizessen magyarellenes uszítás miatt. Kezdetnek nem rossz – állapítja meg a Székely Figyelő Alapítvány. Az általuk indított egyik bírósági eljárás jogerősen lezárult, Tanasănek fizetnie kell. 


A Legfelsőbb bíróság szerdai döntésével igazat adott a Székely Figyelő Alapítványnak, és kimondta, hogy

Dan Tanasă egyik Facebook-bejegyzése magyarellenes uszításnak minősül, ezért 2000 lejes büntetést kell fizetnie.

Az összeg nem túl nagy, de azért érdemes megemlíteni, mert ez az első olyan eset amikor a Székely Figyelő Alapítvány által indított bírósági ügy végén a magyarellenes feljelentgetéseiről elhíresült Dan Tanasă büntetést kell fizessen, azaz a zsebe is megérzi – mutatott rá megkeresésünkre reagálva Árus Zsolt. Az alapítvány vezetője elmondta, hogy az ügy több évre nyúlik vissza. Tanasănek akkor épp a gyergyószentmiklósi városháza felirat szúrta a szemét, azt szerette volna levetetni. Azonban számtalan más hasonló ügyével ellentétben

itt a bíróságon elveszítette a pert, és a városháza felirat továbbra is ott maradhatott a helyén.

Ezen felháborodva tett közzé azt a bejegyzést a Facebookon, amelyért most a büntetést kapta. Árus még elmondta, hogy előbb az Asztalos Csaba által vezetett Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál tettek panaszt az ügyben, de ez az intézmény érdekes módon nem rótt ki büntetést Tanasăre. Ezután indította a bírósági eljárást az Alapítvány, és ez zárult le most a pénzbüntetéssel. Árus Zsolt még hozzátette, több más jogi eljárás is folyamatban van még, ahol ehhez hasonlóan az Országos Diszkriminációellenes Tanács nem rótt ki büntetést, és ezt most a bíróságon szeretné elérni a Székely Figyelő Alapítvány.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések