A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új fegyverrendszerek érkeznek Magyarországra, felpörög a haderőfejlesztés


A honvédelmi miniszter kijelentette, nagyon nagy erők mozdultak meg azért, hogy minket is bevonjanak a háborúba. 


Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebookon közzétett videójában arról beszél, hogy a 2024-es költségvetést a háborús időkre tervezik. Hangsúlyozta, mindennél fontosabb az ország és a magyar emberek biztonsága, ezért jövőre is kiemelt figyelmet és forrást fordítanak a magyar hadsereg fejlesztésére.

Elmondta, a Honvédelmi Alapba már idén 842 milliárd forint került be, jövőre pedig további 1310 milliárd forinttal növelik az alapot.

Emellett folytatódik a haderőfejlesztés, új fegyverrendszerek érkeznek Magyarországra. A honvédség nagy gondot fordít az új rendszerek használatára való kiképzésre, valamint a magyar haderő folyamatos készenléti szinten tartására. Kijelentette, minderre azért van szükség, mert az az orosz-ukrán háború másfél éve tart, a béke és biztonság, ami korábban természetes volt, ma már törékeny.

Hozzátette: nagyon nagy erők, nagy hatalmak mozdultak meg a háború érdekében, akik mindent elkövetnek, hogy

minket is bevonjanak a háborúba, de mi kitartunk, és nem engedjük a magyar emberek biztonságát veszélyeztetni és az országot háborúba sodorni"

– szögezte le.

Ahogy mindig, most is hangsúlyozta, a békéhez erő kell, „folytatjuk a munkát".



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések