A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A szerb hazafi megnyerte 23. Grand Slam tornáját is


Novak Djoković fölényes győzelmet aratott a norvég Casper Ruuddal szemben a francia nyílt nemzetközi teniszbajnokság, vagyis a Roland Garros döntőjében. 


Ez volt a szerb bajnok 23. győzelme Grand Slam-tornán. Soha más nem nyert ennyit a teniszvilág legrangosabb viadalai közül, még olyan korszakos zsenik se, mint Roger Federer vagy Rafael Nadal, hogy a régi idők nagyjairól, Boris Beckerről, Ivan Lendlről, Joe McEnroe-ról vagy Jimmy Connorsról ne is beszéljünk.

Erős érv lesz ez mellette a vitában, hogy ki is a világ valaha élt legnagyobb férfi teniszezője. Pláne, hogy Djoković a koronavírus-világjárvány idején, amikor élete formájában volt, több Grand Slam-diadalt is kihagyott inkább, minthogy beoltsa magát a koronavírus ellen.

A rekord végül így is összejött, még ha pár év késéssel is:Francia Nyílt Nemzetközi Teniszbajnokság, férfi egyes döntő:Novak Djoković (SRB) - Casper Ruud (NOR) 3:0 (7:6 [7:1], 6:3, 7:5)

Djoković 1987. május 22-én született az akkor még jugoszláviai Belgrádban. Profi karrierjét 2003-ban, 16 éves korában kezdte, pont akkor, amikor igazáb beindult a sportág két óriása, a rendkívül elegáns és fineszes játékáról ismert Roger Federer, és a hiperatletikus Rafael Nadal karrierje, akikről akkor úgy tűnt, hogy hosszú évekre meghatározák majd a sportot.

Közéjük sikerült felnőnie az évtized végére Djokovićnak, aki előbb vetélytársuk, majd egyenrangú partnerük lett, hogy végül mostanra valamennyiüket megelőzze.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések