A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Trump ellen hivatalosan is vádat emeltek, ártatlannak vallotta magát

Donald Trump ártatlannak vallotta magát mind a 37 ellene felhozott vádpontban − számolt be a CNN. A volt elnököt és vádlott társát, Walt Nautát a meghallgatás előtt őrizetbe vették, rabosították − akárcsak áprilisban Manhattanben. A meghallgatás nagyjából negyvenöt perc alatt véget ért, a bíró nem kérvényezett utazási korlátozásokat egyik vádlottra sem. Az igazságügyi minisztérium Trump és Nauta óvadék nélküli szabadon bocsátását javasolta. Trump nem nyilatkozott a meghallgatást követően. 

Jack Smith ügyész a múlt héten 37 vádpontban emelt vádat a volt amerikai elnök ellen, aki a gyanú szerint nem megfelelően kezelte a minősített titkos dokumentumokat, valamint akadályozta az igazságszolgáltatást.

A tárgyalást megelőzően Donald Trump egyik ügyvédje, Alina Habba élesen bírálta az igazságszolgáltatási rendszert, mely véleménye szerint kettős mércét alkalmaz és lerombolja a régóta fennálló amerikai elveket, amelyek oly sokáig megkülönböztették az országot. Habba Trump vádemelését olyan eljárásokhoz hasonlította, amilyeneket a diktatúrákban látni, hozzátéve, hogy amit Trump elnökkel tesznek, az elrettentő az ország minden polgára számára.

Ez nem a mi Amerikánk

– mondta.

Az Independent nevű brit lap is hírt adott a történtekről, kiemelve, hogy a tény, mely szerint Donald Trumpot őrizetbe vették,

nem akadályozza abban, hogy alkalomadtán újra elinduljon az elnökválasztáson, az Egyesült Államok Alkotmánya értelmében ugyanis bárki, akit bűncselekmény elkövetésével vádolnak vagy elítélnek, vagy éppen börtönbüntetést kapott, ettől függetlenül elindulhat az elnöki posztért és akár meg is nyerheti a választást.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések