A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó: Európa egyre közelebb sodródik a katasztrófához


Elutazott az uniós külügyminiszterek luxemburgi tanácskozására Szijjártó Péter. A magyar tárcavezetőnek már „nincsenek illúziói" a megbeszélések kimenetelével kapcsolatban. 


"Európa egyre közelebb sodródik a katasztrófához – minden értelemben, sajnos. Most még meg lehetne előzni a még nagyobb bajt és meg lehetne menteni sok ezer életet, de ehhez ki kellene törni a háborús pszichózisból. Hogy ez a mai luxembourgi EU-s külügyminiszteri tanácson fog-e megtörténni, nos, (már) nincsenek illúzióim…" – írta a Facebookon Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, úton az uniós külügyminiszterek hétfőn kezdődő luxemburgi megbeszélésére.



A tanácskozáson a tervek szerint az ukrajnai háború áll majd a középpontban. Videókapcsolaton keresztül Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszer is csatlakozik a megbeszéléshez.

A külügyminiszterek várhatóan megállapodnak az Európai békekeret költségvetésen kívüli alap 3,5 milliárd eurós növeléséről, amelyből már eddig is mintegy 5,6 milliárd euró katonai segélyt folyósítottak Ukrajnának, most pedig további 500 millió eurót kapna a háborúban álló ország. Magyarország hozzájárulása feltételéül szabta, hogy az OTP kerüljön le az ukránok által összeállított „háborús szponzorok" listájáról, ennek azonban az ukrán fél egyelőre nem tett eleget, arra hivatkozva, hogy a magyar bank „kedvezményes hitelfelvételeket biztosít az orosz hadseregnek, azaz ténylegesen jutalmazza őket az elkövetett háborús bűnökért".

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések