Darált húsos ragu nem csak paradicsomszósszal és tésztával készülhet, ez a tejfölös változat elképesztően finom.
Ha unod a klasszikus bolognait, próbáld ki ezt az észt receptet, vagyis a Hakklihakaste-t. Ebben a raguban a darált hús nem paradicsomos szószban fő, hanem tejfölösben, a sűrítésről pedig egy kevés liszt gondoskodik.
Hozzávalók
👉 2 ek olaj
👉 1 kisebb fej vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 40 dkg darált hús (disznó vagy marha)
👉 1 tk kakukkfű
👉 1 tk tárkony
👉 1 ek liszt
👉 2,5 dl alaplé/víz
👉 33 dkg tejföl
👉 2 db babérlevél
👉 ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A hagymákat tisztítsuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le.
Az olajat forrósítsuk fel egy mélyebb serpenyőben. Dobjuk rá a hagymát, majd dinszteljük, míg puha nem lesz, itt-ott karamellizálódik. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát. 1 perc után keverjük bele a darált húst, sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal, kakukkfűvel ízesítsük, addig pirítsuk, míg barnára nem vált a színe.
Szórjuk rá a lisztet, keverjük el, majd öntsük fel az alaplével. Adjuk hozzá a babérlevelet is. Folyamatosan kevergetve főzzük, míg be nem sűrűsödik.
Keverjük bele a tejfölt is, majd alacsony lángon főzzük 5-10 percig, ne forrjon, maximum finoman gyöngyözzön. Kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk.
0 Megjegyzések