Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legjobb olasz paradicsomszósz: húsgolyóhoz és pizzához is szuper


Sűrű, fűszeres és akár egész évben elkészítheted: a legjobb azonban nyáron, amikor igazán édesek és aromásak a paradicsomok.


A paradicsomszósz jellemzően az a kiegészítő, amelyet a legtöbbször készen megveszünk, hiszen nem akarunk még erre is időt szánni. Ez azonban hatalmas hiba, hiszen a kevés kivételtől eltekintve nem kapunk finomabb szószt egy jó házi készítésűnél.

Hozzávalók:

👉 2 ek olívaolaj
👉 1 fej vöröshagyma apróra vágva
👉 3 gerezd fokhagyma reszelve
👉 fél tk só
👉 negyed tk bors
👉 2,5 dl száraz vörösbor (opcionális, de ajánlott)
👉 2 db babérlevél
👉 3 szál friss kakukkfű
👉 50 dkg friss paradicsom

Elkészítés:

Egy közepes lábosban forraljunk vizet. A paradicsomokon egy éles késsel ejtsünk kisebb bemetszéseket, és 1-2 percre helyezzük őket a forrásban lévő vízbe. Vegyük ki őket, és tegyük hideg vízbe, majd ha eléggé kihűltek, akkor kézzel húzzuk le a héjukat. Daraboljuk kis kockákra, és tegyük félre.

Egy közepes edényben hevítsünk olívaolajat, majd 2-3 perc alatt pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát.

Adjuk hozzá a babérlevelet, a kakukkfűágakat, a sót és a borsot, majd öntsük fel a vörösborral. Forraljuk fel, majd főzzük 3-4 percig, hogy az alkohol elpárologjon.

Adjuk hozzá az előkészített paradicsomot, és alacsony hőfokon főzzük 15-20 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik.

Azonnal használhatjuk tésztaszószként vagy húsgolyókhoz, de jól záródó üvegben, hűtőben tárolva egy hétig is eláll.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések