Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Klasszikus gazpacho 10 perc alatt: jól behűtve a legfinomabb


Rengeteg friss zöldség gazdagítja a spanyol levest, felfrissít, jóllakat és még hidratál is a nagy melegben.


Ha nem kívánod nyáron a meleg, nehéz ételeket, készítsd el a spanyol levest, a gazpachót. Hidegen, jól behűtve a legfinomabb, ráadásul tele van lédús, vitaminbomba zöldségekkel.

Hozzávalók:

👉 1 kg érett, édes paradicsom
👉 1 db kígyóuborka
👉 1 db kaliforniai paprika
👉 1 kis fej lila hagyma
👉 2 kis gerezd fokhagyma
👉 3 ek extraszűz olívaolaj
👉 3 ek fehérborecet
👉 ízlés szerint só, bors
👉 1 szelet szikkadt kenyér (opcionális)
👉 kruton (a tálaláshoz)

Elkészítés:

A paradicsomokat mossuk meg, negyedeljük, vágjuk ki a csumájukat. Az uborkát mossuk meg, kockázzuk össze. A paprika csumáját szedjük ki, a húsát kockázzuk. A hagymákat hámozzuk meg, a lilát vágjuk negyedekbe, a fokhagymát zúzzuk össze. A kenyérszelet héját vágjuk le, arra nem lesz szükségünk.

Tegyünk minden hozzávalót egy turmixgépbe (a kenyérszelet kivételével), majd magas fokozaton pürésítsük le, míg el nem érjük a kívánt állagot. Ha sűrűbb levest szeretnénk, a kenyérszeletet is turmixoljuk bele. Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ha túl darabosnak ítéljük, átszűrhetjük egy szitán.

Tegyük 2-3 órára hűtőbe, majd krutonnal kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések