A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Semjén rendkívüli ülésen tárgyalná a státusztörvényt


Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kéri Kövér Lászlótól június 16-ra, vagyis e hét péntekre, az iskolai nyári szünet első napjára. 


Semjén az erről szóló levelében azt írja, hogy az Országgyűlés előtt van öt indítvány, amelyet minél előbb, vagyis még az őszi ülésszak előtt el kellene fogadni. Mint írja: "az indítványokkal összefüggő szavazásoknak az őszi ülésszakra történő halasztása fontos jogalkotói célkitűzések késedelmes megvalósítását eredményezné".

Az öt indítvány közül az egyik a T/4255. számú törvényjavaslat a pedagógusok új életpályájáról, vagy a közbeszédben ismertebb nevén a státusztörvény.Ezen kívül a helyi adókról szóló törvény módosításáról, a nemzetiségek jogairól, a bányászatról és földgázelosztásról és a "kulturális örökség egyes elemeinek fenntartható fejlesztéséről" szóló javaslatokat érzi Semjén olyan sürgősnek, hogy az nem várhat őszig.

Hétfő kora délután még úgy tűnt, nem akarja gyorsított eljárással átnyomni a törvényt a Fidesz, az ATV-nek legalábbis azt a választ adta a kormánypárti frakció, hogy normális menetrendben tárgyalnák a pedagógusokat érintő javaslatot, amelyet Pintér Sándor a múlt héten nyújtott be az Országgyűlésnek. A javaslat miatt tiltakozó tanárok és diákok szervezetei arra számítottak, hogy a Fidesz gyorsított eljárásban szavazna a javaslatról, a Tanítanék Mozgalom és az Egységes Diákfront kért is területfoglalási engedélyt a Parlament elé egész hétre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések