A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin: Ukrajna szövetségesei készek arra, hogy az utolsó ukránig folytassák a háborút


Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint Ukrajna fegyveres erőit jelentősen korlátozza a létszám probléma, miután egy becslés szerint Kijev több mint 13 ezer katonát veszített azóta, hogy a hónap elején megindította ellentámadását. 


"További haditechnikai eszközöket biztosan lehet szállítani, de a mozgósítási tartalék nem korlátlan. És úgy tűnik, Ukrajna nyugati szövetségesei valóban készek arra, hogy az utolsó ukránig folytassák a háborút" – mondta Putyin az orosz Biztonsági Tanács csütörtöki ülésén.

Putyin arra az elképzelésre utalt, hogy az Egyesült Államokat és szövetségeseit nem érdekli az ukrán áldozatok száma, amíg Kijevet proxy-ként használhatják arra, hogy kárt okozzanak Oroszországnak.

Az ülésen magas rangú tisztviselők beszámoltak arról, hogy Oroszország miként értékeli a június elején indított ukrán ellentámadás időközi eredményeit.

Nyikolaj Patrusev, a tanács titkára szerint Kijev több mint 13 ezer katonát és jelentős mennyiségű fegyvert veszített a hadjáratban. Az előzetes becslés nagyrészt az ukrán katonai parancsnokok lehallgatott kommunikációján alapul – pontosított Szergej Sojgu védelmi miniszter.

Közben az orosz hadsereg folyamatosan építi tartalékait – tette hozzá Sojgu, kijelentve, hogy a folyamat jól halad a toborzás és a fegyverrendszerek beszerzése terén.

A MINISZTÉRIUM 114 EZER TOVÁBBI KATONÁT SZERZŐDTETETT A SZOKÁSOS CSATORNÁKON KERESZTÜL, ÉS 52 EZER ÖNKÉNTESBŐL ÁLLÓ ÁLLANDÓ HADERŐVEL RENDELKEZIK, AKIK RENDKÍVÜL MOTIVÁLTAK, HOGY CSATLAKOZZANAK AZ UKRAJNA ELLENI HARCHOZ – JELENTETTE SOJGU. EZ UTÓBBI CSOPORTOT A TÁRCA TARTALÉKBAN TARTJA, ÉS BIZTOSÍTJA SZÁMUKRA A SZÜKSÉGES KIKÉPZÉST – TETTE HOZZÁ.

A június 4. és június 21. között jelentett ukrán veszteségek között 246 harckocsi, 595 páncélozott jármű, 424 gépkocsi, 279 tüzérségi ágyú és aknavető, 42 többszörös rakétavető, két légvédelmi rendszer, tíz taktikai vadászgép, négy helikopter és 264 pilóta nélküli légi jármű szerepel. Az orosz tisztviselők szerint Ukrajna 81 nyugati gyártmányú harckocsijából tizenhármat szintén megsemmisítettek.

Sojgu azt állította, hogy Kijev külföldi támogatói gyakorlatilag kifogytak a szovjet gyártmányú fegyverekből, amelyeket az ukrán hadsereg számára tudnának beszerezni. Ami azokból és nyugati gyártmányú felszerelésekből még marad, amit idén tudnak biztosítani, az nem fogja jelentősen befolyásolni a harctéri helyzetet – jósolta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések