A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Márki-Zay: Kossuth Lajos is kért külföldi segítséget a diktatúra megdöntésére


A helyi Fidesz-székház előtt nagyjából 150–200 ember gyűlt össze Márki-Zay Péter felhívására Hódmezővásárhelyen csütörtökön, ahol Lázár János, illetve a napokban országossá lett kijelentése miatt tüntettek. 


A demonstráción megjelent Berényi Károly alpolgármester is, aki rövid felszólalásával nyitotta meg az eseményt: elmesélte hogy Lázár Jánost már a miniszter politikai pályafutásának kezdete óta ismeri, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy „ez az egyébként tehetséges fiatalember, akinek megadatott, hogy jót tegyen a szülővárosával, nem élt ezzel".

Negyed hét körül megérkezett Márki-Zay Péter is, aki szerint az elmúlt öt évben Hódmezővásárhely megszabadult a korrupciótól, a félelemkeltéstől, és ezért köszöni a lakosok bizalmát. A polgármester szerint Rákóczi Ferenc, Kossuth Lajos és az 56-os hősök is kértek külföldi segítséget a hazai diktatúra megdöntésére.

„Az az árulás, ha segítséget kérünk a Nyugattól vagy az ha a Nyugat nem segít?

– tette fel a kérdést a polgármester a jelenlévőknek, reagálva arra, miszerint külföldi pénzből idegen érdekeket szolgált miniszterelnök-jelöltként.

Márki-Zaytól szövetségese, Molnár Róbert kübekházi polgármester vette át a mikrofont. A falusi polgármester szenvedélyes hangú, patetikus beszédében leszögezte, hogy a békességért nem szabad elhagyni az igazságot, mert akkor nem békesség lesz, hanem közöny.

A kübekházi polgármester zárásként felolvasott egy, a zsarnokok megdöntéséről szóló passzust a Bibliából. A tüntetők 19 óra körül átvonultak a helyi rádióadó, a Rádió7 székházához. Indulás előtt azonban Márki-Zay még átadta a jelenlévők által aláírt, Lázár János lemondását követelő petíciót a Fidesz-iroda egyik dolgozójának.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések