A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pusztító rakétákkal láthatja el Ukrajnát az Egyesült Államok


Az Egyesült Államok közel áll ahhoz a döntéshez, hogy nagy hatótávolságú ATACMS taktikai rakétarendszerekkel lássa el Ukrajnát – számolt be cikkében a Pravda. A portálon azt írják: az európai és amerikai tisztviselők szerint az ATACMS Ukrajnának történő biztosítását már csak „a legmagasabb szinten" kell jóváhagyni. 


Egy ukrán védelmi tisztviselő a The Wall Street Journalnak elmondta, az elmúlt hetekben „Kijev pozitív jeleket kapott arra vonatkozóan, hogy az USA megváltoztatta álláspontját az ATACMS rendszerrel kapcsolatban"- írja a mandiner.

A hadsereg ATACMS taktikai rakétarendszerei felszíni-felszíni rakéták, amelyek hatótávolsága körülbelül 300 kilométer. Ez körülbelül négyszerese azoknak a rakétáknak, amelyeket a mobil HIMARS rendszerek használnak, amelyeket az USA tavaly kezdett el küldeni Ukrajnának.

A Biden-kormányzat eddig azzal magyarázta az ukrán félnek, hogy vonakodik a nagyobb hatótávolságú ATACMS rakéták átadásától, mert ebben az esetben túl kevés maradhat belőlük az amerikai hadsereg készletében. Ugyanakkor az amerikai képviselőház külügyi bizottsága egy olyan határozatot támogatott, amelyben felszólítják a Biden-kormányt, hogy haladéktalanul lássa el Ukrajnát ATACMS rakétákkal.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések