A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Politico: Európa tolódik el jobbra


A lap szerint ez komoly hatással lehet a jövőben a migráció, a szülői jogok és a bevándorlás kérdésének kezelésére. 


Először Olaszország, utána Finnország, majd Görögország is jobbra szavazott, Spanyolország lehet a következő. Ez a változás mindenre hatással lehet a klímaváltozás kezelésétől az EU migrációs politikájáig – írja a Politico.

Ráadásul azokban az országokban is, ahol nincs konzervatív kormány, a szélsőjobboldali pártok egyre több  parlamenti helyet és regionális mandátumot szereznek. Az Alternatíva Németországért (AfD) párt például mostanra túlszárnyalta Olaf Scholz kancellár szociáldemokratáit, és nemrég egy vízválasztó kerületi választási győzelmet aratott.

A cikkben hozzáteszik, bár a tendencia nem Giorgia Meloni megválasztásával kezdődött, az utóbbi években a konzervatívok látványosan törnek előre. Spanyolországban és Szlovákiában pedig szintén jobboldali győzelemről szólnak a közelgő választási előrejelzések.  

A Politico újságírója úgy véli, hogy ez a folyamat jelentősen befolyásolni fogja jövőbeli uniós döntéseket több fontos kérdésben is.

Ráadásul jövőre tartják az európai parlamenti választásokat is, ahol nagy esély van rá, hogy a konzervatívok még több helyet szereznek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések