Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pirosra sült oldalas majorannával és fokhagymával: ebből biztos a repeta


A magyaros ízvilágú oldalas vajpuha és szaftos. A tökéletes textúra titka a sütési hőmérsékletben rejlik.


A sült oldalas akkor az igazi, ha olyan omlós, hogy a hús szinte magától leválik a csontról. Épp ezért érdemes alacsony hőfokon, hosszan sütni. Az igazán pompás ízélményért pedig olaj helyett zsírt érdemes használni, méghozzá jó bőségesen.

Hozzávalók

👉 másfél kg oldalas
👉 só és bors ízlés szerint
👉 1 tk majoránna
👉 1 tk fűszerpaprika
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 1 ek mustár
👉 6 ek olaj
👉 3 fej vöröshagyma

Elkészítés:

A feldarabolt oldalast tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, majorannát, fűszerpaprikát, reszelt fokhagymát, mustárt és az olajat. Az egészet forgassuk alaposan egybe, fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe 2-3 órára.

A hagymát daraboljuk fel, majd szórjuk tepsire.

A hagymára helyezzük rá az oldalast, ha szükségesnek ítéljük, öntsünk még rá olajat, és 1 dl vizet is adjunk hozzá. Ezután fedjük le a tepsit fóliával, és toljuk 140 fokosra előmelegített sütőbe 80-90 percre. A fóliát szedjük le a tepsiről, majd emeljük 160 fokra a sütő hőfokát, és süssük 20-25 percig, szép aranybarnára. Az oldalast félidőnél fordítsuk meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések