A lágy egyensúlytészta önmagában is mennyei, ám az élvezetet friss gyümölcsökkel tovább fokozhatod.
A gyorsan és könnyen elkészíthető egyensúlytészta a kevert sütik egyik legjobbja, ugyanolyan légies és könnyű, mint a piskóta. Ideális lehet a rohanós hétköznapokra, amikor biztosra mennél, és gyorsan szeretnél összedobni egy mennyei desszertet. Nem nehéz megjegyezni a receptet, hisz a tésztába kerülő tojásnak, cukornak, vajnak és lisztnek ugyanannyi a súlya.
Hozzávalók:
👉 5 db tojás
👉 25 dkg cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 25 dkg vaj
👉 25 dkg liszt
👉 2 tk sütőpor
👉 reszelt citromhéj
👉 1 csipet só
👉 25 dkg gyümölcs
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válasszuk ketté, majd a sárgákat keverjük ki jól a kétféle cukorral és a vajjal. A lisztet dolgozzuk össze a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, és részletekben adagoljuk a keverékbe. Végül forgassuk hozzá laza mozdulatokkal a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Egy körülbelül 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és simítsuk bele a tésztát. Szórjuk a tetejére a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt.
Tegyük a forró sütőbe, és 175 fokon süssük körülbelül 25-30 percig.
Végezzünk tűpróbát! Ha a sütibe szúrt tűre vagy hegyes késre nem ragad massza, kivehetjük a sütőből.
0 Megjegyzések