Amilyen egyszerű étel, annyira összetett az ízvilága, nem nehéz elkészíteni, és nem is különösebben időigényes, mégis isteni finom!
Az olaszok csirkepörköltjének is nevezett étel, a cacciatore számtalan recept szerint készülhet, a lényege viszont mindnek ugyanaz: a fűszeres paradicsomszószban, zöldségekkel puhult csirkecomb.
Hozzávalók:
👉 3 ek olaj
👉 1 kg csirkecombfilé
👉 ízlés szerint só, bors
👉 1 fej vöröshagyma
👉 1 db kaliforniai paprika
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1,8 dl száraz fehérbor
👉 80 dkg aprított paradicsom (konzerv)
👉 25 dkg csiperkegomba
👉 2 tk olasz fűszerkeverék
👉 fél ek balzsamecet
Elkészítés:
Forrósítsunk 2 ek. olajat egy serpenyőben. A combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
Tegyük a combokat a forró olajba (valószínű, több adagban férnek majd el), majd süssük őket oldalanként 3-4 percig, míg kívülről picit megpirulnak, aranybarna színt kapnak. (Belül még nem kell átsülniük.) Szedjük őket egy tányérra.
A serpenyőbe öntsük bele a maradék 1 ek. olajat, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és összekockázott paprikát. Addig dinszteljük őket, míg puhák nem lesznek, kb. 5 percig.
Ekkor adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd 1 perc után a fehérbort. Addig főzzük, míg a felére nem redukálódik.
Öntsük fel a paradicsommal, adjuk hozzá az összeszelt gombát, az olasz fűszerkeveréket és a balzsamecetet. Várjuk meg, míg forrásnak indul, majd alacsony lángon főzzük 10 percig.
Tegyük vissza a combokat a szószba (a kiengedett levével együtt), majd fedő alatt (hagyjunk egy kis rést), alacsony lángon főzzük kb. 20 percig, míg a hús átfő, a gomba puha, a szósz pedig sűrű nem lesz. Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A kész fogást tésztával kínáljuk.
0 Megjegyzések