Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Álomszép cseresznyés sajttorta: sütés nélkül készül a csodás desszert


A szemet gyönyörködtető desszert vastag krémmel készítve az igazi, melyet a fehér csoki tesz különlegessé.


A sajttorta a világ egyik legcsodásabb desszertje, mely sokféle recept szerint kipróbálható. Nyáron a sütés nélkül készült finomságok a legnépszerűbbek, melyeket szezonális gyümölccsel érdemes feldobni.

Hozzávalók

Alap:
👉 5 dkg vaj
👉 20 dkg darált keksz

Krém:
👉 10 dkg fehér csoki
👉 3 dl habtejszín
👉 20 dkg mascarpone
👉 10 dkg porcukor
👉 1 ek vaníliakivonat

A tetejére:
👉 50 dkg cseresznye
👉 10 dkg porcukor
👉 2 tk kukoricakeményítő
👉 2 ek víz
👉 1 tk citromlé

Elkészítés:

A vajat olvasszuk meg, majd keverjük össze a darált keksszel. Ezután a kekszes keveréket nyomkodjuk tortaformába (24 cm-es).

A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel.

A habtejszínt, mascarponét, porcukrot és a vaníliakivonatot verjük habosra, majd a fehér csokis keveréket is forgassuk hozzá.

A krémet kenjük a tortaformába simított kekszre, és tegyük hűtőbe 1 éjszakára.

A megmosott, kimagozott cseresznyét tegyük lábasba, és adjuk hozzá a porcukrot. Ezután kezdjük el főzni közepes láng felett, közben kevergessük. Amikor elkezd bugyogni a cseresznye alatt a lé, vegyük lejjebb a lángot, és főzzük még 8-10 percig.

A kukoricakeményítőt és a vizet keverjük egybe, majd adjuk a cseresznyéhez a citromlével együtt, és főzzük még 1-2 percig.

Az elkészült cseresznyét töltsük csatos üvegbe, várjuk meg, míg kihűl, majd tálalás előtt tegyük a sajttortára, vagy a felszeletelt desszert tetejére is csorgathatjuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések