A szemet gyönyörködtető desszert vastag krémmel készítve az igazi, melyet a fehér csoki tesz különlegessé.
A sajttorta a világ egyik legcsodásabb desszertje, mely sokféle recept szerint kipróbálható. Nyáron a sütés nélkül készült finomságok a legnépszerűbbek, melyeket szezonális gyümölccsel érdemes feldobni.
Hozzávalók
Alap:
👉 5 dkg vaj
👉 20 dkg darált keksz
Krém:
👉 10 dkg fehér csoki
👉 3 dl habtejszín
👉 20 dkg mascarpone
👉 10 dkg porcukor
👉 1 ek vaníliakivonat
A tetejére:
👉 50 dkg cseresznye
👉 10 dkg porcukor
👉 2 tk kukoricakeményítő
👉 2 ek víz
👉 1 tk citromlé
Elkészítés:
A vajat olvasszuk meg, majd keverjük össze a darált keksszel. Ezután a kekszes keveréket nyomkodjuk tortaformába (24 cm-es).
A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel.
A habtejszínt, mascarponét, porcukrot és a vaníliakivonatot verjük habosra, majd a fehér csokis keveréket is forgassuk hozzá.
A krémet kenjük a tortaformába simított kekszre, és tegyük hűtőbe 1 éjszakára.
A megmosott, kimagozott cseresznyét tegyük lábasba, és adjuk hozzá a porcukrot. Ezután kezdjük el főzni közepes láng felett, közben kevergessük. Amikor elkezd bugyogni a cseresznye alatt a lé, vegyük lejjebb a lángot, és főzzük még 8-10 percig.
A kukoricakeményítőt és a vizet keverjük egybe, majd adjuk a cseresznyéhez a citromlével együtt, és főzzük még 1-2 percig.
Az elkészült cseresznyét töltsük csatos üvegbe, várjuk meg, míg kihűl, majd tálalás előtt tegyük a sajttortára, vagy a felszeletelt desszert tetejére is csorgathatjuk.
0 Megjegyzések