A cukkinis muffin tésztája jól fűszerezhető, érdemes szezonális zöldfűszerekkel feldobni. A kapor és a metélőhagyma is jól áll a harapnivalónak.
A muffint édesen és sósan is ki lehet próbálni: utóbbiból is óriási a választék, rengetegféle variációban megsütheted. Az a legjobb a sós muffinban, hogy a tészta strapabíró, ezért bátran csomagolható piknire vagy más szabadtéri programra. A gyerekek örömmel fogják elmajszolni a finomságot.
Hozzávalók:
👉 2 darab cukkini
👉 só ízlés szerint
👉 1 darab burgonya
👉 7 dkg liszt
👉 1 tk sütőpor
👉 3 ek búzadara
👉 0,6 dl tej
👉 8 dkg reszelt sajt
👉 2 darab tojás
👉 4 ek olaj
👉 1 csokor petrezselyem, kapor vagy metélőhagyma
Elkészítés:
A megtisztított cukkinit reszeljük le, majd sóval forgassuk egybe, és 15-20 percre tegyük félre.
Míg a cukkini a sóban áll, addig a megtisztított burgonyát is reszeljük le.
A lisztet a sütőporral forgassuk egybe.
A lereszelt cukkini és burgonya levét nyomkodjuk ki, majd tegyük őket keverőtálba. Ezután adjuk hozzájuk a búzadarát, tejet, reszelt sajtot, tojást, olajat, finomra aprított petrezselymet és a lisztes keveréket.
A simára kevert masszát adagoljuk papírral bélelt muffinformába, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre, míg szép aranybarnára sül.
0 Megjegyzések