Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Klasszikus ecetes uborkasaláta jó sok tejföllel: mamaféle recept szerint


Néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak, ez a hagyományos recept sosem megy ki a divatból, mindenféle ragu és sült hús tökéletes kiegészítője.


Kevés jobb dolog létezik a mamaféle tejfölös uborkasalátánál, nálunk a vasárnapi ebédek kötelező résztvevője volt az asztalon, ecetesen-cukrosan, ahogyan azt kell. Pörköltek, raguk, de rántott hús mellé is tökéletes, mindent feldob, és jól behűtve különösen jólesik nyáron.

Hozzávalók

👉 2 db kígyóuborka
👉 1 tk só
👉 2 ek ecet (10%-os)
👉 2 ek cukor
👉 15 dkg tejföl
👉 2 kis gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Az uborkát alaposan mossuk meg, majd gyaluljuk le. Sózzuk meg, majd hagyjuk állni kb. 20 percet.

Közben keverjük össze az ecetet és a cukrot.

Ha az uborka levet eresztett, öntsük rá a cukros-ecetes öntetet. (Így nincs szükség vízre.) Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és a tejfölt is, keverjük össze.

Tegyük a hűtőbe tálalásig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések