Néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak, ez a hagyományos recept sosem megy ki a divatból, mindenféle ragu és sült hús tökéletes kiegészítője.
Kevés jobb dolog létezik a mamaféle tejfölös uborkasalátánál, nálunk a vasárnapi ebédek kötelező résztvevője volt az asztalon, ecetesen-cukrosan, ahogyan azt kell. Pörköltek, raguk, de rántott hús mellé is tökéletes, mindent feldob, és jól behűtve különösen jólesik nyáron.
Hozzávalók
👉 2 db kígyóuborka
👉 1 tk só
👉 2 ek ecet (10%-os)
👉 2 ek cukor
👉 15 dkg tejföl
👉 2 kis gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Az uborkát alaposan mossuk meg, majd gyaluljuk le. Sózzuk meg, majd hagyjuk állni kb. 20 percet.
Közben keverjük össze az ecetet és a cukrot.
Ha az uborka levet eresztett, öntsük rá a cukros-ecetes öntetet. (Így nincs szükség vízre.) Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és a tejfölt is, keverjük össze.
Tegyük a hűtőbe tálalásig.
0 Megjegyzések