A tejszínes rakott gomba hús nélkül is laktató, fenséges egytálétel.
A sütőben készülő tejszínes rakott gomba szaftjába fehérbor is kerül. Vannak, akik önmagában is szívesen kanalazzák, de ha kiadósabb ebédet képzelsz el, tálalj mellé párolt rizst. Barna rizzsel még egészségesebb lesz, és később is éhezel meg utána.
Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg gomba
👉 35 dkg tejföl
👉 15 dkg vaj
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 2.5 dl főzőtejszín
👉 1.5 dl száraz fehérbor
👉 1 hagyma
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
Tíz deka vajat olvassz fel egy serpenyőben. A gombát és a hagymát szeleteld fel, dobd őket a vajra, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és tíz perc alatt párold őket össze. Akkor jó, ha a gomba már elfőtte a levét.
A maradék vajat egy kisebb lábosban olvaszd össze a borral. Várj néhány percig, amíg az alkohol elpárolog, és ekkor add hozzá a tejszínt és a tejfölt. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és forrald össze.
A hagymás gombát egyengesd el egy tepsiben. Öntsd le a tejszínes szósszal, szórd meg jól reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 220 fokos sütőbe negyedórára.
0 Megjegyzések