A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Őszre halasztották a svéd NATO-csatlakozásról szóló magyar parlamenti szavazást


A nyári szünet előtti háromnapos rendkívüli ülésszak során a fideszes többségű parlamentnek kedden még lesz ideje a státusztörvényről szavazni, azonban a Svédország NATO-csatlakozásáról való szavazás már megint nem fért bele a napirendbe, írja a hvg.hu az általuk megszerzett információk alapján. 


A lap értesülése szerint a csütörtöki házbizottsági ülésre készített javaslat alapján hétfőn, kedden és pénteken lesz parlamenti ülés. Azt is lehet tudni, hogy a költségvetés jövő évi, megjósolhatóan tarthatatlan tervezetéről pénteken szavaznak.

Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálása most sem kerül napirendre, így az erről való szavazás már biztosan az őszi ülésszakra tolódik.  Erdogan török elnök a héten jelentette be, hogy továbbra sem támogatja a svédek NATO-csatlalkozását.

A kormánypárti frakció tagjai közül többen is aggályosnak tartják Svédország csatlakozását, mert a svéd politikai elit éles kritikát fogalmazott meg Magyarországgal szemben például a jogállamiság, a bevándorlás és a korrupció ügyében. Hende Csaba vezetésével még diplomácia delegációt is küldött a frakció skandináv országba, hogy tisztázzák a vitás kérdéseket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések