A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ukrán Kulabá': nem a NATO-csúcsra, csak egy tanácskozásra kaptunk meghívást


Ukrajnát csak a júliusi vilniusi NATO-csúcstalálkozón megrendezett tanácskozásra hívták meg – panaszolta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a CNN-nek. 


"MEGHÍVÁST KAPTUNK, DE NEM MAGÁRA A CSÚCSTALÁLKOZÓRA, HANEM A CSÚCSTALÁLKOZÓ TARTOTT NATO-UKRAJNA TANÁCSKOZÁSON VALÓ RÉSZVÉTELRE" – magyarázta a diplomata.

Kuleba fájlalta, hogy a NATO-ban nincs egyértelmű álláspont Ukrajna tagságával kapcsolatban.

"Egyes országok azzal érvelnek, hogy Ukrajnát nem kellene meghívni, mert az eszkalációhoz vezetne. Mi pontosan az ellenkező véleményen vagyunk" – mondta a miniszter.

Kuleba szerint minden feltétel adott ahhoz, hogy Kijevet meghívják a NATO-ba, és ha a szövetség "nem hoz határozott döntést" Ukrajna tagságáról, "a félelem logikája fog érvényesülni".

A NATO-csúcstalálkozót július 11-12-én tartják Vilniusban. Jens Stoltenberg, a szövetség főtitkára június 19-én azt mondta, hogy a találkozón a szövetségesek nem tárgyalnak Ukrajna hivatalos meghívásáról a NATO-ba, hanem konzultációkat folytatnak arról, hogy milyen döntésekkel kerülhetne közelebb Kijev a csatlakozáshoz.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések