A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Német miniszter: Az orosz gáz Ukrajnán keresztül történő tranzitja nélkül a német ipar leállhat télen


Robert Habeck német gazdasági miniszter, Némeország alkancellárja kijelentette, hogy a német ipar télen leállását kockáztatja, ha leáll az Ukrajnán keresztül történő orosz gáztranzit. Ezt egy kelet-németországi gazdasági konferencián mondta - jelentette a Bloomberg. 


"Még nem vagyunk túl a nehezén. A kedvező helyzet nem vezethet minket arra, hogy újra elkövessük ugyanazt a hibát, és elfelejtsük, mi a veszély" - mondta Habeck.

Megjegyzendő, hogy a jelenlegi tranzitszerződés 2024 végén jár le. Habeck az energiaellátás biztosítása érdekében további elővigyázatossági intézkedéseket sürgetett.

Ugyanebben a cikkben a Bloomberg arról számol be, hogy az EU fontolgatja a gáz tárolását ukrán földalatti tárolókban, mivel a sajátjai majdnem megteltek.

Korábban a média arról írt, hogy az ukrán hatóságok a háború ellenére igyekeznek megőrizni az orosz olaj és gáz tranzitját a területén keresztül.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések